Skip to content

Ready to travel NOW? Check out our Travel Advisory Page for the latest updates.

Backpackerhostel i Kambodja
Backpackar du i Kambodja eller letar du bara efter ett härligt ställe fullt av unga människor att hänga med?
“The Mad Monkey Hostels” driver två av de största backpackerhostelen i Kambodja, “The Mad Monkey Phnom Penh” och “The Mad Monkey Siem Reap”, båda hostelen erbjuder lågprisboende för backpackers, budgetresenärer och flashpackers som söker ett bra, roligt hostel där man kan möta andra människor och festa ända in på småtimmarna i hostelbaren.
Medvetet resande
“Mad Monkey Hostels” är ett kooperativt företag – det vill säga att mycket av pengarna som du spenderar på mat, dryck, rum eller turer medan du bor på hostelet går tillbaka till samhället, hjälper till att stödja välgörenhetsorganisationer och försäkrar att personalen får en rättvis lön, bra arbetsvillkor, semester och sjukvård.
Mad Monkey Hostels Kambodja är även ett av få företagsom har en positiv inställning till att anställa funktionshindrade i Kambodja. Det här är bara en av alla anledningar till att hostelen i Phnom Penh och Siem Reap är utsedda till två av de bästa, högst rankade backpackerställena i sydostasien och har blivit “ett måste” för många backpackers under vistelsen i Kambodja.
Hostel anordnar turer i Phnom Penh och Siem Reap
Båda hostelen erbjuder ett brett utbud av turer, inkluderat guidade turer till Angkor Wat-templen och i Phnom Penh, en guidad tur till beryktade “Killing Fields” och S21-fängelset. Men det finns många fler turer att välja mellan och mer saker att göra i båda städerna. Besök The Mad Monkeys facebooksida för mer information.
Båda hostelen har ett brett utbud av internationell mat, tillagad med internationell hygien- och renlighetsstandard, då det dock är dyrare än “street food” är det däremot garanterat att maten inte gör dig sjuk och båda restaurangerna är hyllade och fulla av både backpackers och personer som bor i Kambodja permanent, hela året om.
Med bra för bindelser från Vietnam med direktbuss och flygförbindelse från Ho Chi Minh-staden är resan från Saigon till både Phnom Penh och Siem Reap enkel och billig. Det finns även förbindelser från Bangkok och Laos med billiga flyg till Kambodja, med möjlighet att flyga till båda städerna inom en prisram som passar de flesta backpackers.
Boende för backpackers i Asien
Så om du funderar på att resa runt i Asien som backpacker, eller bara som turist, och vill bo på lågprisboenden med trevlig, partyatmosfär, mycket aktiviteter och samtidigt stödja en kooperativ verksamhet, var skulle du bo om inte på Mad Monkey! Det är verkligen förstahandsvalet för en medveten backpacker som känner socialt ansvar.
Rumspriserna är låga, från 7$ och uppåt, var vänlig och notera att “The Mad Monkey” inte är det billigaste möjliga stället att bo på, så om din högsta prioritet är låg kostnad, så kanske du ska välja något annat.
Ha i åtanke att båda hostelen, i både Siem Reap och Phnom Penh, har livliga barer. Så om du inte är en social person eller helt enkelt vill bo på ett fridfullt, tyst ställe, så passar det kanske inte dig.
Men om du vill ha kul, delta i en massa aktiviteter, stödja en bra verksamhet och möta människor från hela världen, då är “The Mad Monkey” ett alternativ för dig, ifall du fortfarande letar efter någonstans att bo i Phnom Penh eller Siem Reap. Onlinebokning är ett absolut måste, då båda hostelen blir fullbelagda året om. Visum är lätt att skaffa vid inresan till Kambodja, för de flesta nationaliteter. Båda hostelen har dessutom en informations- och servicedisk där personalen kan hjälpa till med att ordna visum till Vietnam och Thailand, och boka alla typer av resor.
Det var allt! Vi ser fram emot att få ta emot dig på våra hostel i Siem Reap eller Phnom Penh, ifall du backpackar i Kambodja. Boka online genom att klicka på bokningsknappen.
 

About the Author

Mad Monkey is Southeast Asia’s leading hostel operator — born in Cambodia with more properties in Thailand, Indonesia, Australia, Laos, and the Philippines. We pride ourselves in creating meaningful and sustainable travel experiences for our guests, whilst promoting socially responsible tourism.